GJUTA BETONGPLATTA

Vi gjuter husgrunder och garageplattor i betong i Sundsvall och Ånge

VI GJUTER HUSGRUNDER

Husgrunden är en mycket viktig del av ditt hus. Att gjuta en betongplatta är det vanligaste sättet att bygga en stark grund som skyddar bostaden mot fukt. Vi på Byggsimon hjälper dig att bygga en stabil, fuktsäker och isolerande husgrund. Läs mer om vad du bör tänka på, vanliga frågor och svar samt hur vi kan hjälpa till med grundläggningen.

Tre anledningar varför du bör investera i husgrunden

Att gjuta en husgrund är en långsiktig investering som lägger grunden för resten av byggprojektet. En välbyggd husgrund behövs av följande anledningar:
1. Skyddar mot fukt och mögel. Dränerande material används för att förbereda husgrunden innan betongplattan gjuts för att slippa fuktskador i bostaden.
2. Ger en stabil grund som klarar av husets vikt.
3. Minskar risken för marksättningar eftersom ytan mot marken är stor.

Vilken husgrund är vanligast?

Vid grundläggning för villor, garage och fritidshus är det vanligast att gjuta en betongplatta. Husgrunden kan se olika ut beroende på bostadens och markens utformning, men plattan utgörs i princip av kantelement, armeringsjärn och armeringsnät, cellplastisolering, eventuell golvvärme och betong. Om du ska gjuta kantbalken samtidigt som betongplattan krävs utvändig återfyllnad. Cellplast används för att isolera, men det översta lagret kan behövas plockas bort vid eventuella punktlaster för att istället förstärka plattan med ett extra lager betong.

Att tänka på inför gjutning av husgrunden

En husgrund får inte utföras slarvigt och därför är det mycket viktigt att anlita en hantverkare som tar hänsyn till kvalitet in i minsta detalj. Vi är ett pålitligt och kompetent byggföretag som ser till att din betongplatta gjuts på bästa sätt. Dräneringsarbete. För att skydda husgrunden mot fuktskador måste en fullständig dränering utföras.

Isolering. Betongplattan bör isoleras underifrån för att skydda huset mot kyla och fukt.
Förbered byggprojektet väl. Oavsett om du ska bygga hus, renovera badrum eller bygga en platta på mark för garaget krävs både kompetens och planering för att lyckas med grundläggningen.

Hur mycket kostar det att gjuta plattan?

Att gjuta en husgrund är en relativt dyr, men viktig engångsinvestering. Det är möjligt att utnyttja ROT-avdraget för att minska arbetskostnaden. Kontakta oss för en kostnadsfri offert för just ditt byggprojekt. Med över 60 års erfarenhet kan vi på ByggSimon erbjuda den praktiska kompetens och teoretiska kunnande som behövs för att gjuta husgrunder med högsta kvalitet. Vi erbjuder allt inom inom bygg och grundläggning, inklusive ​VA och dräneringsledningar.

Gjuta betongplatta i Ånge och Sundsvall

Vi gjuter betongplatta för husgrunder i Ånge, Fränsta, Stöde och Sundsvall.

Vi jobbar med alla typer av försäkrings- och skadeärenden!